Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Flash Kamera Pertama Dunia Yang Diperkasa AI Mula Dijual Di Malaysia

Dalam dunia fotografi, menembak cahaya terus ke subjek amatlah tidak disarankan kerana ia menghasilkan bebayang yang keras dan tiada estetika. Kebiasaannya jurugambar akan menala flash keatas untuk menyerakkan cahaya apabila ia melantun pada siling.

Walau bagaimanapun, fotografi menggunakan flash adalah teknik yang amat sukar untuk dimahiri kerana pola pantulan cahaya perlu dipelajari terlebih dahulu dan ia dipelajari melalui pengalaman.

Produk terbaru Canon ini akan mengatasi dilema itu dan menjadikan fotografi menggunakan flash jauh lebih mudah berbanding sebelumnya. Canon 470EX-AI adalah flash yang diperkasa AI dan mengambil beban memelajari pola pantulan cahaya daripada bahu pengguna.

Secara asasnya, flash ini mampu mengukur jarak kamera daripada subjek dan daripada siling. Menggunakan dua ukuran tersebut, AI akan mengira sudut optimum pantulan bagi menghasilkan kesan pencahayaan yang ideal.

Bukan saja mengira, motor yang terbina dalam sistem flash akan menala secara automatik kearah sudut yang telah dikira awal tadi.

Canon Speedlite 470EX-AI dijual di Malaysia pada harga RM1,949.

[Sumber: Gambar Pemuka]

BACA  Grab Kongsi Inisiatif Yang Mereka Ambil Untuk Bendung COVID-19