Cari X adalah petunjuk untuk flagship OPPO terbaru

Peminat OPPO di Malaysia pasti mengenali model telefon pintar OPPO seperti siri-F dan siri-R. Kedua-dua siri OPPO ini boleh dikatakan dalam kelas pertengahan. Untuk kelas flagship, OPPO sebelum ini meletakkannya dalam kelas yang perlu dicari, Find.

Lama tak dengar OPPO memperkenalkan siri Find, dan penantian ini akan berakhir tak lama lagi. OPPO telah berkongsi satu petunjuk menerusi laman weibo, yang menyatakan OPPO Find X.

Masih tiada maklumat konkrit tentang OPPO Find X, melainkan tanda jenamanya telah didaftarkan dua bulan lepas. Tetapi khabar angin yang tersebar memperkatakan seperti cip pemproses Snapdragon 845, serta skrin lebar 19:9 bertakuk. Dari namanya ini, tidak mengejutkan jika ia akan memiliki banyak ciri-ciri iPhone X.

Terdapat juga satu gambar yang tidak dapat disahkan kesahihannya, memperlihatkan Find X memiliki tiga lensa kamera belakang. Pengimbas capjari tidak kelihatan di gambar ini, mencadangkan ia mungkin memiliki pengimbas capjari di atas skrin.

Siri Find OPPO sebelum ini sering menampilkan teknologi antara yang pertama dalam industri. Seperti Find 5 antara peranti pertama memiliki skrin HD Penuh, manakala Find 7 pula skrin Quad HD. Apa pula yang pertama bakal Find X akan bawa? Harapnya teknologi pengecasan OPPO Super VOOC yang pernah dikongsi OPPO pada MWC 2017, boleh mengecas penuh dalam masa 15 minit sahaja.

[Sumber: SoyaCincau, Weibo]

BACA  President Trump U-Turn? Huawei Muncul Semula Dalam SD Association