Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Jabra Elite terbaru serasi bersama Alexa, Siri dan Google Now

Pakar fon kepala Bluetooth, Jabra baru-baru ini melancarkan tiga model baru dalam siri Elite keluarannya bagi memenuhi tiga keperluan utama pengguna iaitu membuat panggilan, mendengar muzik dan arahan kawalan suara. Tiga model tersebut adalah Elite 45e, Elite 65e dan Elite Active 65t.

Selain membuat panggilan dan mendengar muzik, rangkaian siri Elite dari Jabra ini juga serasi digunakan untuk membuat arahan kawalan suara kepada pembantu maya seperti Alexa, Siri dan Google Now. Jabra adalah antara yang pengeluar terawal menawarkan arahan kawalan suara bersama Amazon Alexa.

Antara ciri-ciri yang dikongsi bersama tiga model baru Jabra Elite ini adalah seperti teknologi mikrofon unik yang termaju bagi memastikan panggilan dan interaksi suara terbaik, sokongan pembantu maya Alexa-on-the-go, pilihan tetapan bunyi tersendiri menerusi APP Jabra Sound+, serta waranti dua tahun terhadap kemasukan air dan habuk.

Jabra mengkategorikan fon kepala Elite mereka kepada dua jenis menerusi huruf pangkal pada namanya. Huruf pangkal ‘e’ merujuk kepada earbud manakala huruf pangkal ‘t’ untuk wayarles sebenar, tanpa sambungan wayar earbud kiri dan kanan.

Jabra Elite 45e

Rekaan Elite 45e adalah bagi mereka yang mahu fon kepala yang tidak menonjol. Ia dari jenis neckband yang boleh diletakkan di sekeliling leher, ringan serta mikrofon terletak di dalam ruang khas butang kawalan. Ia boleh digunakan sehingga 8 jam dengan sekali cas penuh.

Jabra Elite 65e

Fon kepala ini memiliki rekaan sedikit berbeza dari Elite 45e. Ia menggunakan neckband yang keras dan datang dengan dua peringkat pembatalan bunyi aktif (Active Noise Cancellation – ANC) menerusi dua mikrofon dalam setiap earbud. Kualiti perbualan juga lebih jelas menggunakan teknologi zon penghalan bunyi. Baterinya boleh bertahan sehingga 13 jam dan ia diikitraf kalis air dan debu IP54.

BACA  Google Maps akan pamerkan data penyebaran COVID-19

Jabra Elite Active 65t

Pengguna aktif yang gemarkan rekaan Elite 65t pasti lebih suka dengan Elite Active 65t. Ia direka untuk persekitaran sukan atau ketika latihan sambil memberikan pengalaman suara dan muzik wayarles sebenar.

Earbuds ini mempunyai cengkaman yang lebih baik, menerusi salutan khas, akselerometer bersepadu bagi ciri-ciri pengesanan, dan pensijilan IP56 bagi peluh, air dan habuk. Bateri juga tahan lebih lama dengan penggunaan sehingga lima jam dalam sekali cas, serta dua kali cas penuh di dalam kotak pengecas.


Kesemua produk Jabra Elite ini telah berada di dalam pasaran dan boleh dibeli menerusi pengedar sah Jabra atau Stor Rasmi Jabra di 11street, Lazada dan Shopee. Harga jualan adalah seperti berikut:

  • Elite 25e – RM309
  • Elite 45e – RM399
  • Elite 65t – RM749
  • Elite Active 65t – RM849
  • Elite 65e – RM949

Maklumat lanjut tentang siri Jabra Elite ini boleh disemak di laman web www.jabra.com/elite