Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Memandu dengan lebih tenang bersama Google Maps dan Spotify

Navigasi Google Maps adalah salah satu perkara penting apabila memandu, apatah lagi untuk memeriksa trafik masa nyata di dalam bandar. Takut terperangkap di dalam kesesakan trafik.

Sambil memandu, hiburan dalam kenderaan juga penting untuk memastikan anda sentiasa segar dan peka di jalanan. Aplikasi lagu seperti Spotify turut menjadi pilihan, cuma agak sukar untuk mengawal aplikasi navigasi dan lagu berbeza. Kini, ia menjadi lebih mudah.

Google kini telah mengintegrasi aplikasi Spotify di dalam navigasi Google Maps. Bermakna, kawalan lagu Spotify boleh dibuat terus di dalam navigasi Google Maps, tanpa perlu bertukar-tukar aplikasi.

Apabila navigasi dipilih di dalam Google Maps, butang Spotify akan kelihatan di tepi dan pengguna boleh mula memainkan lagu. Memainkan lagu, menghentikannya, pilih lagu seterusnya atau sebelumnya, serta senarai lagu boleh dibuat dari tetapan di bahagian bawah navigasi Google Maps.

Perkara ini sebenarnya bukanlah baharu kerana Waze sebelum ini telah mengintegrasi Spotify di dalam navigasinya sejak tahun lepas.

Integrasi Spotify di dalam navigasi Google Maps akan dikemaskini secara berperingkat kepada semua pengguna. Pastikan anda memiliki versi terkini Google Maps yang boleh dimuat turun menerusi Apple Appstore atau Google Playstore.

BACA  Menangi belanja rumah setahun bernilai RM12,000 dalam pertandingan Hari Raya Celcom