Salah hantar mesej di Facebook Messenger? Padam je

Facebook Messenger adalah satu cara mudah untuk bersembang di alam maya. Cuma bak kata pepatah, terlajak perahu boleh diundur, terlajak mesej buruk padahnya.

Tetapi ia mungkin akan berubah kerana Facebook ingin memberi peluang kepada pengguna, selama 10 minit untuk memadamkan mesej yang tersilap hantar. Atau menjadikannya seperti mesej Mission Impossible. Musnah dalam masa 10 minit.

Dalam kemaskini terbaru Facebook Messenger 19.10 di Apple Appstore, ia menyatakan akan datang, pengguna boleh memadamkan mesej yang telah dihantar, di kedua-dua belah pihak penghantar dan penerima. Tempoh yang diberikan ialah 10 minit. Lebih dari tu, tak boleh padam lagi.

Tiada pula berita untuk versi Android. Tetapi ia pasti akan menyusul kemudian.

Memadamkan mesej yang telah dihantar di kedua belah pihak ni bukanlah perkara baru. Platform permesejan paling popular di Malaysia, WhatsApp memberikan tempoh sejam untuk memadamkan mesej yang telah dihantar.

Cuma apa yang tidak adilnya, pengasas Facebook iaitu Mark Zuckerberg mempunyai pilihan untuk memadamkan mesej selama mana yang beliau mahu. Awal tahun ini, beberapa pengguna Facebook mendapati, mesej Zuckerberg kepada mereka telah dipadam. Facebook meminta maaf tentang perkara ini dan berjanji akan memberikan fungsi memasam mesej ini kepada semua. Dan ini nampaknya langkah pertama mereka.

Pastinya fungsi memadamkan mesej yang telah dihantar ini sesuatu yang bagus kepada semua. Anda ada cerita menarik tentang mesej di Facebook Messenger yang tersilap hantar? Kongsi sikit di ruang komen

[Sumber: Mashable]

BACA  Tidak mahu berkongsi maklumat peribadi? Boleh buang dengan mudah di Facebook Off Activity