Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

ASUS Zenfone Max Pro M2 mungkin dijual pada 12.12

Pelancaran Zenfone Max Pro M2 telah ditetapkan pada hari selasa depan, 11 Disember 2018 seperti diwar-warkan oleh ASUS Malaysia dan Indonesia. Belum ada tarikh jualan rasmi tetapi ia mungkin telah dibocorkan Lazada.

Lazada Malaysia kelihatan telah menyenaraikan telefon pintar ASUS Zenfone Max Pro M2 di platform e-dagangnya. Malah, ia mungkin ditawarkan dengan diskaun istimewa sempena jualan 12.12 pada hari Rabu akan datang.

Jika benar, ini adalah produk ASUS paling cepat berada di pasaran selepas dilancarkan.

Bagaimanapun, senarai di Lazada ini meletakkan harga tipu RM9,999 selain spesifikasi yang ditulis padanya adalah berkenaan Zenfone Max Pro M1. Tiada juga tarikh penghantaran. Mungkin ini hanyalah untuk tempahan awal dan dihantar beberapa hari kemudian.

Pembaharuan generasi kedua Zenfone Max Pro ini memperlihatkan peningkatan prestasi dengan menggunakan cip pemproses Snapdragon 660, RAM sekurang-kurangnya 4GB dan storan bermula dari 64GB.

Kamera di belakang menggunakan dwi lensa 12MP+5MP, bersama satu kamera hadapan. Skrinnya berukuran 6-inci dengan resolusi HD Penuh+ dan menggunakan kaca sebagai lapisan belakang.

Zenfone Max Pro M2 juga mengekalkan bateri gergasi 5,000mAh padanya. Kami jangka ia masih menggunakan mikroUSB berbanding USB-C.

Telefon pintar ini adalah jawapan ASUS untuk mencabar Redmi Note 6 Pro. Malah, ASUS turut berkongsi beberapa perkara mengutuk Xiaomi, tak ubah seperti Samsung mengutuk Apple.

Kita tunggu pelancarannya pada 11 Disember nanti, adakah benar ia boleh makan Xiaomi, macam makan nasi.

BACA  Gambar sebenar Asus Zenfone 7 mengesahkan persamaan kamera hadapan dan belakang