Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Pantau aktiviti larian lebih tepat dengan Honor Band 4 dan Band 4 Running

Pelancaran telefon pintar Honor 10 Lite sebentar tadi tidak berseorangan. Sebaliknya dua lagi peranti turut diumumkan dalam majlis yang sama. Ia adalah peranti kecergasan boleh pakai, Honor Band 4 dan Honor Band 4 Running.

Kedua-dua peranti kecergasan boleh pakai ini akan mula dijual di Malaysia pada 9 Januari 2019. Ia hanya boleh dibeli di laman HiHonor Malaysia.

Honor Band 4 dijual pada harga RM149 dan terdapat dalam warna Hitam sahaja. Manakala Honor Band 4 Running pula berharga RM79 dan boleh dipilih antara warna Hijau atau Merah.

Honor Band 4

Honor Band 4 adalah gelang kecergasan untuk mereka yang aktif. Ia boleh mengesan pergerakan kecergasan seperti berenang, berlari, berbasikal dan banyak lagi.

Gelang ini memiliki skrin sentuh AMOLED berwarna seluas 0.95-inci, sensor pengesan denyutan nadi berterusan TruSeen 3.0 dan pemantau waktu tidur TruSleep. Ia juga kalis air sehingga 5 ATM, bermakna boleh masuk ke dalam air sehingga 50 meter dalam.

Hayat bateri Honor Band 4 agak panjang. Ia boleh bertahan hingga 17 hari untuk penggunaan biasa, atau sehingga 6 hari jika pemantau waktu tidur dihidupkan.

Dengan sambungan Bluetooth ke telefon, Honor Band 4 boleh dijadikan alat kawalan jauh untuk mengambil gambar. Selain itu, ia juga boleh digunakan untuk mencari telefon pintar menggunakan Band 4, jika pengguna terlupa di mana telefon itu diletakkan.

Honor Band 4 Running

Honor Band 4 Running pula adalah produk yang berbeza dari Honor Band 4 tadi. Seperti namanya, ia memberi fokus kepada aspek larian. Band 4 Running memiliki sensor 6-paksi untuk mengesan cara pengguna berlari dengan lebih tepat.

Untuk itu, Band 4 Running bukan sahaja boleh dipakai di pergelangan tangan, malah pengguna digalakkan memakainya di kasut. Band 4 Running akan datang dengan gelang tangan, serta pengikat di tali kasut. Jadi ia akan mengesan dan memantau pergerakan kaki pengguna dalam 6 arah untuk memberi laporan larian yang lebih jitu.

BACA  Apple Watch SE ganti tempat series 5 dengan harga lebih murah

Skrin Band 4 Running seluas 0.5-inci dari jenis OLED, tetapi tidak berwarna. Kerana itu, baterinya boleh bertahan sehingga 21-hari. Ia boleh hidup sehingga 40-jam jika digunakan berterusan dalam mod larian di kaki.

Band 4 Running juga kalis air 5 ATM, boleh digunakan sewaktu berenang dan masuk air sedalam 50 meter.