Telefon Dengan Notch Terapung nova 4 Dilancarkan Di Malaysia

Diumumkan di China penghujung tahun 2018, ini adalah kali pertama nova 4 keluar daripada tempat ia dilahirkan dan destinasinya adalah Malaysia. Ia menunjukkan betapa pentingya negara kita untuk pengeluar telefon ini.

Tapi sayangnya, yamg dibawa ke Malaysia bukanlah versi kamera 48MP. Jadi hasrat kami untuk melagakan telefon ini dengan Honor View 20 terbantut sama sekali. Tapi selain kamera, lain-lain spesifikasi adalah hampir sama.

Ia tetap hadir dengan konfigurasi trikamera belakang. Kamera utamanya dikuasakan sensor 20MP dan ia dibantu kamera sekunder 16MP sebagai kamera bersudut pandang luas. Manakala kamera ketiga digunakan untuk mengukur kedalaman medan.

Bagi memenuhi keperluan swafoto yang cantik, Huawei membekalkan kamera 25MP di bahagian hadapan dengan fungsi AI beautification.

Bahagian paparan telefon ini telah jadi buah mulut orang ramai. Ia adalah antara yang terawal memperagakan panel paparan dengan notch terapung yang tidak tertambat pada bingkai yang dinamakan Punch FullView.

Dengannya anda beroleh paparan berbingkai supernipis sebesar 6.4″ dengan resolusi penuh yang meliputi 91.8% mukanya.

Pada papan utama, ia boleh diletakkan sebaris dengan P20 Pro. Ini kerana ia dibekalkan kuasa CPU Kirin 970, RAM sebanyak 8GB, dan storan seluas 128GB.

Menguasakan segala kelengkapan elektronik telefon ini adalah bateri sebesar 3,750mAh, sama besarnya dengan Honor 8X. Ia dicas pantas menggunakan pegecas 18W yang dibekalkan.

HUAWEI Nova 4 akan dijual bermula 14 Februari 2019 pada harga RM1,899. Ia boleh dibeli di HUAWEI Experience Stores, pengedar sah seluruh negara serta melalui telco utama.

Spesifikasi HUAWEI Nova 4

Paparan6.4"
FHD+
PemprosesKirin 970
RAM8GB
Storan128GB
Sistem OperasiAndroid 9 Pie
EMUI 9
Kamera belakang20MP
16MP
2MP
Kemera depan25MP
Bateri3,750mAh
Huawei FastCharge