Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

eWallet Touch n Go boleh digunakan bayar tol di LKSA & SMART

Pengguna eWallet Touch n Go kini boleh menggunakan baki dalam eWallet mereka untuk membayar tol di LKSA (Lebuhraya Kemuning – Shah Alam) dan di terowong SMART. Sebelum ini, ia dibuka untuk lebuhraya DUKE (Duta – Ulu Kelang) sahaja.

Dengan cara ini, pengguna yang telah menghubungkan kad fizikal Touch n Go mereka ke akaun eWallet Touch n Go, boleh membayar tol tanpa menggunakan baki dalam kad. Tol akan dibayar menggunakan baki dalam eWallet, bukan di kad.

Tetapi, pengguna perlu memastikan baki eWallet mencukupi untuk membayar kadar tol. Jika tidak cukup, ia akan menolak dari baki di dalam kad fizikal.

Dengan cara ini, pengguna lebuhraya tidak perlu pening mencari tempat menambah nilai kad fizikal. Sebaliknya hanya tambah nilai eWallet secara dalam talian, samada menggunakan kad debit/kredit atau perbankan online.

Malah, menyemak baki eWallet dan kad fizikal Touch n Go lebih mudah melalui aplikasi Touch n Go. Aplikasi ini juga memiliki fungsi auto-reload, bermakna tambah nilai baki secara automatik apabila tidak mencukupi. Tiada caj tambahan untuk fungsi ini, tidak seperti kad Zing Touch n Go.

Touch n Go berazam untuk melengkapi semua plaza tol dan lebuhraya di Lembah Klang dengan fungsi membayar dari eWallet ini, menjelang hujung tahun 2019.

BACA  TnG akan lancar produk pelaburan, pengguna boleh labur serendah RM10