fbpx

Pesaing Pokémon Go, Harry Potter: Wizard Unite Buka Pendaftaran Minat Di Android

Daripada pembangun Ingress, dan Pokémon Go, Niantic kini sedang membangunkan sebuah permainan Augmented Reality yang dikenali sebagai Harry Potter: Wizards Unite yang akan diperkenalkan tahun ini. Berita terbaru daripada pembangun permainan itu adalah mereka kini membuka pendaftaran minat untuk menjadi terawal yang mainkannya.

Permainan ini membolehkan pemain mengembara dalam dunia sebenar sebagai seorang ahli sihir, menghaburkan sihir ke penjahat demi menjaga dunia sihir dari Muggle.

Dalam permainan ini, anda adalah ahli Statute of Secrecy Task Force, kumpulan yang bertanggungjawab menguatkuasakan undang-undang Ministry of Magic. Untuk tujuan tersebutm pemain perlu mengembara mencari “Foundables“, seperti PokéStops dalam Pokémon Go.

Raksasa (“Confoundables“) akan muncul sepanjang pengembaraan anda dan anda perlu berlawan dengannya menggunakan sihir. Anda juga boleh membentuk pasukan dengan pemain lain untuk mengusir Death Eaters, Dementors, dan pelbagai entiti jahat yang cuba menghalang anda.

Pergi ke Google Play Store untuk lakukan pendaftaran awal.

BACA  Pelopor kamera pop-up, Oppo F11 Pro dikurangkan harga kepada RM1199