fbpx

Rangkaian U Mobile bermasalah, akan pulih sepenuhnya pukul 10 malam

Media sosial kini sedang dipenuhi dengan aduan dari pengguna U Mobile yang menyatakan ketiadaan talian atau sambungan internet yang sangat perlahan. Perkara ini nampaknya telah diperakui oleh pihak U Mobile sendiri.

Dalam satu balasan ciapan kepada aduan pengguna pukul 4.06 petang tadi, U Mobile menyatakan terdapat gangguan di kawasan Wilayah Tengah. Sehingga sekarang pukul 7 malam, U Mobile masih membalas aduan orang ramai dengan jawapan, kerja pembaikpulihan sedang giat dijalankan.

Dalam satu balasan lain, U Mobile meminta pengguna yang berhadapan dengan masalah rangkaian untuk merestart peranti mereka dan memantau semula prestasi.

Adakah anda pengguna U Mobile yang masih bermasalah? Sudahkah anda cuba merestart telefon anda dan adakah masalah tersebut selesai?

Di Facebook, U Mobile baru memuat naik status mengatakan masalah rangkaian ini akan pulih sepenuhnya pada pukul 10 malam ini. Sementara itu, boleh ikuti media sosial U Mobile untuk maklumat terkini berkenaan baik pulih rangkaian.

Minggu lepas, Yoodo turut berhadapan dengan masalah rangkaian dan kemudiannya menawarkan data 3GB sebagai tanda minta maaf kepada pengguna. Mungkin ia satu contoh yang baik untuk U Mobile ikuti kelak. Tapi sebelum tu, kena perbaiki dulu masalah rangkaian ni.

BACA  Jaminan Oppo Reno 10x Zoom dan Find X diluaskan ke seluruh dunia