Telefon Bajet Nokia 4.2 Mula Dijual Di Malaysia

Dalam banyak-banyak telefon yang dilancarkan Nokia semasa temasya MWC 2019 baru-baru ini, Nokia 4.2 adalah yang pertama tiba di Malaysia. Ia adalah telefon dalam kelas bajet dibawah harga RM600, sesuai untuk anda yang mencari telefon kedua untuk dibuat sandaran.

Bagusnya telefon daripada Nokia ini adalah ia menjalankan AndroidOne versi 9 Pie terus keluar kotak. Jadi anda boleh menjangkakan pengalaman Android yang lancar, seperti visi Google.

Menurut salah satu pengedarnya, Nokia 4.2 dalam pasaran Malaysia miliki specs RAM 3GB dan storan 32GB melengkapkan komponen-komponen itu adalah SoC Snapdragon 439.

Nokia 4.2 adalah telefon bersaiz 5.71″ dan miliki paparan HD+ dengan notch kecil di bahagian dahi. Satu ciri unik telefon ini adalah ia ada butang khas untuk menyeru Google Assistant, yang jarang-jarang ditemui pada telefon sekelasnya.

Pada jabatan pengimejan, ia ada dwikamera belakang 13MP+2MP manakala kamera selfie pula menerima sensor 8MP. Yang membekalkan kuasa pada telefon ini adalah bateri 3,000mAh yang dicas menggunakan port mikro-USB.

Jika anda berminat untuk memiliki sebuah Nokia 4.2 ia berharga RM599 dan boleh didapati di pengedar sah Nokia terdekat anda.

[Sumber: Nokia]