Rekaan iPhone XR 2019 Dengan Dwikamera Belakang Tersebar

Kalau khabar angin iPhone 2019 menyatakan yang ia bakal hadir dengan konfigurasi trikamera belakang, iPhone XR 2019 pula akan hadir dengan dwikamera belakang menurut beberapa maklumat yang tersebar baru-baru ini.

iPhone XR adalah versi yang lebih mampu milik kepada iPhone biasa dan untuk tahun 2018 mereka hadir dengan konfigurasi ekamera belakang.

Daripada apa yang dikongsikan @Onleaks, rekaan modul kamera iPhone XR 2019 adalah mirip iPhone 2019 khususnya pada bingkai segi empat sama berbucu bulat.

Daripada segi spesifikasi kamera, tiada maklumat setakat ini berkaitannya. Tapi kita boleh menjangkakan yang ia akan setaraf iPhone 2019 jika Apple gunakan sifir yang sama digunakan mereka tahun lalu.

Sungguhpun akan dapat kompromi perlu dilakukan untuk memastikan iPhone XR lebih murah daripada versi biasa, Apple dijangka tetap akan menggunakan SoC paling terkini mereka pada papan utama iPhone XR.

Untuk rujukan, iPhone XR 2018 kini sedang dijual pada harga bermula RM3,599. Apa pendapat anda dengan rekaan dwikamera belakang iPhone XR 2019?

Sumber: PriceBaba