fbpx

Nokia 3.2 sedia tenaga 2 hari dengan bajet di bawah RM500

Baru sahaja membawa masuk telefon pintar bajet Nokia 4.2 bulan lepas, kini Nokia menawarkan satu lagi telefon pintar mampu milik. Hanya RM500 dikenakan untuk memiliki Nokia 3.2 yang ada bateri dan skrin lebih besar dari Nokia 4.2.

Nokia 3.2 memiliki skrin seluas 6.26-inci dengan resolusi HD+. Skrin ini memiliki takuk kecil di atas. Di dalam, ia diperkasa cip Snapdragon 429 bersama RAM 3GB dan storan dalaman 32GB. Ia sedia menerima kad mikroSD untuk storan tambahan.

Untuk kamera, Nokia 3.2 menggunakan kamera lensa tunggal 13MPF 2.2 di belakang. Manakala di hadapan, ia dipasang kamera 5MP F2.2. Bateri di dalamnya pula sebesar 4,000mAh, dikatakan boleh bertahan sehingga 2 hari apabila dicas penuh melalui port mikroUSB.

Seperti biasa, Nokia 3.2 juga adalah peranti Android One. Bermakna, ia akan menerima kemaskini keselamatan setiap bulan dan kemaskini OS selama 2 tahun.

Nokia turut memasang butang tambahan khas untuk memanggil Google Assitant. Manakala butang kuasa, turut memiliki lampu notifikasi sama seperti di Nokia 4.2.

Jika berminat, boleh dapatkan Nokia 3.2 dari pengedar sah Nokia yang tersenarai di sini.

BACA  Operasi Tambah Nilai Touch 'n Go Di Plaza Tol Dihentikan