fbpx

2 APP Lopek Diperkenalkan Untuk WatchOS: Noise dan Cycle Tracking

WWDC 2019 mengumumkan pelbagai perkara baru yang akan berlaku pada iPhone, iPad, Mac, dan Watch mereka dalam beberapa bulan yang akan datang. Dalam banyak-banyak pengumuman itu, APP yang bernama Noise dan Cycle Tracker adalah dua perkara yang paling “meh” setakat ini.

Kalau sesuatu produk itu terima pembentangan khas dalam WWDC, anda pasti jangkakan sesuatu yang wow, tapi Noise hanyalah aplikasi yang mengukur tahap bunyi disekeliling anda.

Benda itu sudah sekian lama boleh anda lakukan di telefon melalui APP yang boleh dimuat turun. Bezanya pada Apple Watch adalah ia sentiasa berjalan di latar, menganalisis bunyi dan memaklumkan anda bila ia melebihi tahap selamat.

APP untuk merekodkan kitar haid juga bersepah-sepah di AppStora dan PlayStore, kenapa perlu ada khas untuk telefon? Ia bukannya ada sensor untuk mengukur tahap hormon sambil berikan analisis terperinci tahap kesihatan anda.

Sebaliknya, anda masih perlu masukkan data secara manual kedalamnya. Ia sama seperti APP menjejak belanjawan, hanya semangat untuk beberapa ketika, lama-lama tentu bosan.

Apa pendapat anda tentang Noise dan Cycle Tracker? Ada apa-apa yang saya tak nampak? Turunkan dalam ruangan komen.

BACA  Apple Watch Series 5 dengan Selular akan ditawarkan di Malaysia bulan depan