Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Galaxy Note 10 bakal dilancarkan penghujung Ogos, iPhone 11 penghujung September

Jika dilihat balik pada pengeluaran siri telefon pintar Samsung Galaxy Note sebelum ini, bulan Ogos merupakan bulan Galaxy Note 10 bakal dilancarkan. Manakala bulan September pula, merupakan bulan pelancaran peranti dari Apple iaitu iPhone. Begitu juga dengan iPhone 2019.

Baru-baru ini, seorang pembocor berita, Evan Blass yang tidak pernah gagal dalam menyajikan berita tepat, berkongsi tangkap skrin yang diambil dari kalendar pemasaran Verizon, sebuah syarikat telekomunikasi utama di Amerika Syarikat.

Menerusi tangkap skrin tersebut menunjukkan Samsung Galaxy Note 10 dijadualkan pelancarannya sekitar minggu ketiga bulan Ogos. Ia berbeza dengan beberapa laporan sebelum ini yang mengatakan bahawa peranti tersebut bakal dilancarkan pada 10 Ogos 2019.

Bagi iPhone 11 atau iPhone XI atau iPhone 2019 pula, ia dijadualkan pelancarannya pada penghujung bulan September, iaitu sekitar minggu ketiga atau keempat bulan tersebut.

Melalui tangkap skrin tersebut juga dapat dilihat Google Pixel 4 yang bakal dilancarkan pada Oktober 2019, seperti mana yang pernah dilaporkan oleh kami sebelum ini.

Sumber: Evan Blass, GSM Arena

BACA  Galaxy A31 dikesan mula dijual pada harga RM1,099