Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Rekaan sebenar iPhone 11 berdasarkan 100 unit casing dari China

Pemergian Jony Ive yang banyak menyumbang tenaga dalam pelbagai rekaan produk Apple, mungkin berkait rapat dengan iPhone 11. Bloomberg mengatakan, Jony Ive tidak terlibat secara langsung dalam rekaan produk sejak pelancaran Apple Watch pada 2015.

Rekaan iPhone 11 kuat dikatakan memiliki tiga kamera belakang dengan bump tebal, yang diperkatakan ramai sangat buruk. Ini ditambah lagi dengan pengekalan takuk besar di hadapan, langkah ketinggalan zaman di mana takuk sudah mula hilang dalam banyak peranti tahun ini.

Kini, terdapat satu berita yang mengesahkan rupa iPhone 11. Youtuber Filip Koroy menerusi saluran Youtubenya EverythingApplePro, mendakwa telah mendapatkan casing iPhone 11 dari China.

Atas dari kiri: iPhone 11 Max, iPhone 11R, iPhone 11
Bawah dari kiri: iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone XS

Menurut Koroy, beliau mendapatkannya menerusi pembekal di China dan terpaksa membeli 100 unit casing untuk ia dihantar kepadanya. Casing tersebut, menepati rekaan skematik acuan iPhone 11 yang tersebar.

100 unit casing dari China

Ini mengesahkan lagi bahawa iPhone 11 nanti akan lebih tebal dan berat dari iPhone XS Max, yang merupakan telefon pintar flagship paling berat masa kini, dengan berat 208 gram. Tetapi satu perkara yang belum dapat disahkan, sama ada Apple akan kekal dengan port lightning atau bertukar ke port USB-C.

3D Render dari kiri: iPhone 11 Max, iPhone 11, iPhone 11R

Adakah anda bersedia untuk membeli iPhone dengan rekaan sebegini? Ada 3 kamera belakang tu

Anda boleh tonton video penuh tentang casing iPhone 11 oleh Filip Koroy di sini.

Sumber: Forbes

BACA  Lebih 80% iPhone guna OS terkini, Android pula kurang 10%