Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Cuba Cari Minigame Tersembunyi Dalam Google Chrome Anda

Bersempena dengan kejohanan tenis WImbledon 2019 yang berlangsung antara 13 dan 14 Julai 2019 ini, Google ada masukkan easter egg dalam enjin carian mereka. Ia adalah sebuah mini game tennis yang boleh diakses terus daripada pelayar komputer ataupun telefon tanpa perlu memasang apa-apa.

Ia seperti permainan pong tapi dengan tema tenis dan anda boleh berlawan dengan AI untuk dapatkan mata tertinggi. Macam mana nak akses game itu?

Lakukan saja carian “Wimbledon” di Google Search. Bila hasil carian dah keluar, leretkan kekiri jadual yang mengandungi kategori pemain sehinggalah anda berjumpa dengan bola tenis. Tekan bola tenis itu dan ia akan mengaktifkan easter egg yang saya maksudkan.

Sekiranya anda bermain di telefon, input dilakukan secara sesentuh kek kiri dan kekanan. Jika anda mengkasesnya di komputer, anda boleh gunakan butang kekunci arah untuk mengawal pemain.

Wimbledon 2019 menyaksikan pertembungan jaguh-jaguh dunia dalam sukan tenis. Pusingan akhir perseorangan wanita, beregu lelaki, beregu wanita akan berlangsung pada 13 Julai 2019.

Pusingan akhir perseorangan lelaki dan beregu campuran akan berlangsung pada 14 Julai 2019.

BACA  Facebook, Google, Microsoft, dan MyIX persoal keupayaan Malaysia baiki kabel dasar laut?