fbpx

Set Malaysia Mi A3 Bakal Diumumkan Dalam Bulan Julai 2019

Tentu ramai ternanti-nantikan ketibaa Mi A3, telefon yang diperkasa Android One daripada Xiaomi. Nampaknya anda tak perlu tunggu lama sebab Xiaomi Malaysia telah menghantar jemputan untuk hadiri pelancarannya. Daripada jemputan yang kami terima, majlis pelancarkannya akan berlangsung 31 Julai 2019 ini.

Sekiranya anda tak sabar, set import kepada Mi A3 sudahpun dijual pada harga RM1,089 oleh Mobile2Go. Tapi anda tak perlu risau kerana set ini sudah tersedia Google Play di dalamnya tidak seperti jika anda beli set China.

Saya sudahpun membuka kotak seunit Mi A3 dan tanggapan pertama saya adalah bercampur baur seperti specs-nya. Yang pertama, paparanya adalah turun taraf daripada FHD+ HD+, tapi mujurlah kali ini menggunakan AMOLED sebesar 6.088″.

Kemudian, SoC-nya ada sedikti tambah baik. Daripada Mi A1 yang gunakan Snapdragon 625, kemudian Mi A2 yang gunakan Snapdragon 660, ia ada Snapdragon 665.

RAM yang dimiliki Mi A3 adalah bermula 4GB dan storan bermula 64GB. Storannya kali ini boleh diperluas menerusi slit mikro-SD hibrid yang ada padanya.

Siri Mi A adalah satu-satunya telefon yang ada cap Xiaomi tapi bebas MIUI yang menjadikannya kombo yang sangat padu. Mana taknya, semasa sebelum ketibaan Mi A1 dulu, satu-satunya cara untuk anda nikmati pengalaman Android seperti Google Pixel dalam telefon bajet adalah hanya dengan custom ROM.

BACA  Vivo S1 Pro: Maklumat Penjualannya Di Malaysia