Sony perkenal fon kepala WH-XB900N dengan Bass terlampau

Buat peminat bunyi Bass yang mahu menghayati suasana bunyi menyendiri, Sony kini memperkenalkan fon kepala WH-XB900N EXTRA BASS. Ia merupakan fon kepala tanpa wayar dari siri EXTRA BASS, dengan keupayaan pembatalan bunyi hingar (noise cancelling) digital pada harga lebih mampu dimiliki dari model WH-1000XM3.

Rekaan XB900N kelihatan hampir sama dengan 1000XM3 dengan penggunaan yang serupa. Kawalan bunyi dan juga memain atau menghentikan lagu, boleh dibuat secara sentuhan di bahagian kanan.

Pengecasan dibuat melalui port USB-C, menyokong pengecasan pantas yang boleh memberikan tenaga 1 jam dengan hanya 10 minit mengecas. Fon kepala ini memiliki tenaga penggunaan sehingga 30 jam dengan pengecasan penuh, untuk menikmati lagu kegemaran tanpa wayar.

XB900N juga menyokong penggunaan pembantu maya seperti Google Assistant, Amazon Alex dan Apple Siri. Ia membolehkan pengguna mendapatkan bantuan digital tanpa tangan, semuanya dilakukan dengan kawalan suara sahaja.

Fon kepala Sony WH-XB900N kini telah dijual di Malaysia pada harga RM999 sahaja, dengan dua warna iaitu biru dan hitam. Ia boleh dibeli di Stor Sony dan pengedar sah di seluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut, semak laman produk Sony WH-XB900N.