Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Hanya RM28/bulan untuk 22GB data dengan RedOne Data28

Pengguna di Malaysia sangat bertuah kerana mempunyai banyak pilihan untuk pelan internet mudah alih yang murah. Untuk pengguna yang mahukan lebih banyak data untuk menonton video dan melayari media sosial pada harga rendah, boleh dapatkan pelan pascabayar terbaru daripada RedOne, iaitu RedOne Data28.

Pelan ini mengenakan bayaran hanya RM28/bulan dan ia datang bersama panggilan tanpa had sesama talian RedOne. Ia turut memiliki 10GB data RedVideo dan 10GB lagi data RedSosial. Untuk lain-lain, ia diberikan kuota 4G LTE sebanyak 2GB.

Menurut soalan lazim FAQ, RedVideo boleh digunakan untuk menstrim video dari platform video seperti YouTube, iflix, AstroGo, DimSum, Tonton, Viu, ErosNow and Netflix. Manakala kuota RedSocial pula digunakan untuk Facebook, Instagram, WhatsApp dan WeChat.

RedOne tidak menyatakan sama ada terdapat sekatan kelajuan, di dalam FAQ menyatakan RedVideo dan RedSocial ditawarkan dengan kelajuan 4G LTE. Untuk menyemak baki kuota, pengguna boleh mendail *123# atau melalui aplikasi 1App.

Untuk panggilan kepada selain talian RedOne, pengguna akan dikenakan caj RM015/minit. Untuk SMS pula dicaj 5sen kepada talian RedOne dan 10sen ke talian lain.

Dapatkan maklumat lanjut tentang pelan pascabayar RedOne Data28 di sini.

Sumber: RedOne

BACA  Skuter dan basikal elektrik di Malaysia perlu berdaftar dan berlesen tidak lama lagi