Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Redmi K30 akan dilancar bersama dwi-mod 5G tahun depan

Siri Redmi K20 yang dikenali sebagai siri Mi 9T di pasaran antarabangsa, sangat popular tahun ini kerana ia menampilkan kuasa flagship dengan harga yang murah. Ada yang mengatakan ia adalah pengganti kepada Pocophone F1 yang sehingga kini masih tiada khabar walaupun tempoh setahun pelancarannya telah lama berlalu.

Xiaomi kini mengesahkan mereka akan melancarkan model baru Redmi K30 tetapi bukan dalam masa terdekat. Perkara ini diperkatakan oleh Naib Presiden, Pengurus Besar Redmi, Li Weibing di dalam media sosial weibo.

Perkara ini dimaklumkan dalam satu status bersama slaid yang menyenaraikan peranti 4G yang telah dilancarkan tahun ini. Di dalam pengakhiran post tersebut, Li Weibing mengatakan: “Pada 2020, Redmi adalah perintis 5G. Nantikan K30“.

Bulan lepas, Li Weibing sendiri telah mempersembahkan sedikit maklumat berkenaan Redmi K30 semasa pelancaran Redmi 8 di China. Menurut beliau, Redmi K30 akan dilengkapi 5G dengan dwi-mod SA (Standalonde) dan NSA (Non-Standalone).

Dengan dwi-mod 5G, ia membolehkan telefon ini menyokong insfratrukur LTE sedia ada sekaligus membolehkan kos pemasangan rangkaian 5G yang lebih rendah di kawasan baru.

Li Weibing juga mengatakan bahawa Redmi K30 akan menjadi telefon 5G paling mampu dimiliki tetapi masih mengikuti harga kos efektif yang sering dipamerkan Redmi. Beberapa khabar angin mengatakan telefon ini akan dilengkapi cip Qualcomm 7250 yang menyokong dwi-mod 5G.

Sumber: GSMarena, weibo, droidshout