Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Huawei Malaysia akan lancar telefon baru yang boleh menggunakan Google

Satu telefon pintar baru dari Huawei akan tiba di Malaysia tidak lama lagi. Menariknya, ia adalah telefon yang memiliki perkhidmatan lengkap Google Mobile Services. Namanya ialah Huawei Y9s.

Spesifikasi Huawei Y9s sebenarnya tidak jauh berbeza dengan Honor 9X. Ia menampilkan skrin penuh Ultra FullView Display tanpa takuk dan lubang. Skrin ini berukuran 6.59-inci dengan resolusi HD penuh. Manakala kamera hadapan 16MP F2.2, tersimpan di dalam modul pop up.

Di dalam, ia dikuasakan pemproses Kirin 710F dan disertakan RAM 6GB bersama storan 128GB. Untuk kamera belakang, ia menggandingkan tiga kamera iaitu kamera utama 48MP F1.8, kamera ultra lebar 8MP F2.4 dan kamera pengesan kedalaman 2MP F2.4.

Tenaganya disalurkan dari bateri berkapasiti 4,000mAh dan ia mengecas melalui USB-C. Jek audio 3.5mm masih dikekalkan yang diletakkan di bawah telefon. Ia menggunakan pengimbas capjari di sisi yang digabungkan dengan butang kuasa.

Huawei Y9s akan ditawarkan dalam warna menarik yang sama dengan P30 iaitu Breathing Crystal serta Midnight Black. Pelancarannya di Malaysia masih belum diumumkan tetapi ia pasti akan tiba tidak lama lagi.

BACA  Pengguna laptop Asus kini lebih dilindungi dengan jaminan Perfect Warranty