Digi perkenal pelan perayauan data yang lebih lama dan murah

Jika saya mempunyai tugasan ke luar negara, kad sim Digi sering menjadi teman kerana ia menawarkan pelan perayauan terbaik. Bukan sahaja ia murah, tetapi ia memberikan data yang lebih bersama minit panggilan, serta boleh digunakan di banyak negara.

Sebelum ini Digi menawarkan pelan perayauan dalam bentuk 1-hari dan 3-hari sahaja. Kini Digi menyediakan pelan perayauan selama 7-hari. Tetapi negara yang boleh digunakan lebih terhad berbanding pelan 1-hari dan 3-hari.

Terdapat dua jenis pelan perayauan 7-hari Digi. Pelan pertama berharga RM50, memberikan pengguna perayauan selama 168 jam (7-hari) bersama 4GB data dan 60-minit panggilan tempatan dan ke Malaysia. Buat masa ini, pelan ini boleh digunakan di negara berikut:

 1. Amerika Syarikat
 2. Australia
 3. China
 4. Jepun
 5. Kanada
 6. Korea Selatan
 7. New Zealand
 8. Taiwan

Pelan kedua pula khusus untuk 11 negara Eropah. Pelan ini juga berharga RM50 dan boleh digunakan selama 168 jam (7-hari). Tetapi hanya ada data 2GB dan tiada minit panggilan. Menariknya, dengan satu langganan ia boleh digunakan di kesemua 11 negara Eropah tersebut tanpa perlu melanggan pelan baru. Negara tersebut ialah:

 1. Austria
 2. Bulgaria
 3. Croatia
 4. Greece
 5. Hungary
 6. Montenegro
 7. Poland
 8. Romania
 9. Republik Czech
 10. Republik Slovak
 11. Serbia

Untuk waktu yang lebih singkat, orang ramai boleh melanggan pelan perayauan 3-hari Digi yang berharga RM25 dan datang dengan 2GB data dan 30-minit panggilan. Ia boleh digunakan di lebih 40 negara termasuk Singapura, United Kingdom dan Amerika Syarikat.

Data dan minit panggilan ini digandakan kepada 4GB dan 60-minit panggilan pada harga RM25, jika digunakan di negara yang menggunakan rangkaian kumpulan Telenor iaitu Grameenphone di Bangladesh, DTAC di Thailand dan Telenor in Denmark, Myanmar, Norway, Pakistan dan Sweden.

BACA  Cakupan Servis e-Wallet Petrol Setel Kini Diperluas Ke Seluruh Negara

Maklumat lanjut tentang perayauan data Digi boleh dirujuk di sini.