Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

‘Kaodim’ dengan Grab untuk tolong baiki dan kemas rumah

Grab hari ini mengumumkan penambahan satu lagi perkhidmatan di dalam aplikasi super mereka. Pengguna Grab kini boleh mendapatkan khidmat membersih dan membaiki, menerusi kerjasama mereka dengan Kaodim.

Kaodim merupakan platform yang menyenaraikan pelbagai perkhidmatan membersih, mencuci, bertukang, membaiki dan banyak lagi tugasan pertukangan. Grab kini menerapkan perkhidmatan Kaodim ke dalam aplikasi Grab yang boleh digunakan dengan memilih ikon Clean & Fix.

Untuk mula menggunakannnya, buka aplikasi Grab dan pilih ikon Clean & Fix. Kemudian pilih perkhidmatan yang mahu digunakan dan hantar permohonan. Semak butir peribadi penyedia perkhidmatan dan maklumat tempahan. Akhir sekali bayar menggunakan GrabPay atau wang tunai selepas tamat tugasan.

Awal bulan ini, Grab baru memperkenalkan GrabMart, perkhidmatan membeli-belah barangan runcit di dalam aplikasi mereka. Grab juga baru membuka pendaftaran minat untuk khidmat GrabBike mereka yang akan diperkenalkan tidak lama lagi. Semakin lama, semakin banyak perkara boleh dilakukan menerusi aplikasi Grab, semuanya boleh diselesaikan di hujung jari.

Sumber: Grab

BACA  1GB Percuma PKP: Pengguna Celcom terima secara automatik, tidak perlu tebus atau daftar