Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Blackpink akan datang ke Malaysia untuk pelancaran Galaxy A51 dan A71

Samsung Malaysia telah memuat naik laman mikro berkenaan pelancaran dua model telefon pintar baru mereka, Galaxy A51 dan Galaxy A71. Pelancarannya akan diadakan pada hari Selasa, 14 Januari 2020. Majlis ini dikatakan akan turut dihadiri oleh artis popular Korea, Blackpink.

Orang ramai boleh menonton majlis pelancaran ini secara langsung menerusi saluran YouTube Samsung Malaysia. Dari video pra-tonton yang dimuat naik Samsung, mereka akan turut mengadakan acara ekslusif Blackpink bertemu peminat. Tetapi tiada persembahan akan diadakan. Jika anda tidak tahu, Blackpink telah menjadi duta telefon pintar Galaxy A sejak pelancaran Galaxy A70 dan Galaxy A80 di Bangkok tahun lepas.

Galaxy A51 dan Galaxy A71 yang baru ini menawarkan skrin dan bateri lebih besar, bersama empat kamera belakang. Galaxy A51 akan datang dengan skrin berlubang sebesar 6.5-inci HD Penuh dari jenis Super AMOLED. Skrin yang sama juga diberikan kepada Galaxy A71 tetapi dengan saiz lebih besar, berukuran 6.7-inci.

Dijangkakan, Samsung akan mengumumkan harga dan tarikh mula jualan kedua-dua peranti ini pada majlis pelancaran tersebut. Untuk mendapat anggarannya, kita boleh merujuk pada model sebelum ini. Tahun lepas, Galaxy A50s dilancarkan pada harga RM1,299 manakala Galaxy A70 pula berharga RM1,999.

BACA  Jangan Lepaskan Peluang Untuk Dapatkan Telefon Samsung Paling Berbaloi Bawah RM800 Ini