Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Motorola Bakal Lancar Sebuah Flagship Di MWC 2020

Kali terakhir Motorola hasilkan produk berspesifikasi flagship ialah Motorola Z3 yang menggunakan Snapdragon 835 dalam tahun 2018. Sejak itu, mereka cuma hasilkan produk kelas pertengahan saja. Tapi untuk tahun 2020, peminatnya mungkin boleh menjangkakan sebuah flagship daripada jenama kesayangan mereka itu.

Hal ini kerana, Lenovo dilapor telah menghantar jemputan menghadiri sidang media di Barcelona pada 23 Februari 2020 (1 pagi waktu Malaysia).

Berkemungkinan besar mereka ingin mengambil kesempatan ke atas ketiadaan Huawei yang tahun ini akan mengumumkan flagship mereka di luar MWC. Selain Huawei, tak banyak jenama yang dispekulasikan akan umumkan produk mereka. Kalau adapun, mungkin Xiaomi Mi 10 yang katanya akan diperkasa Snapdragon 865.

Xperia 1 yang dipamerkan di MWC 2019 bukanlah prototaip yang berfungsi
Mi 9 diumumkan di MWC 2019

Sony adalah satu lagi jenama yang biasanya bawakan sesuatu di MWC. Tapi pada temasya terdahulu, Xperia 1 nampaknya gagal mendapat perhatian ramai kerana apabila diumumkan, tiada langsung produk yang berfungsi dipamerkan.

Untuk Samsung, mereka tiada apa-apa untuk dibawakan ke Barcelona sebab pengganti Galaxy S10 akan diumumkan pada 11 Februari 2020.

Sumber: Android Headlines, Pemuka

BACA  Apple Watch series 6 boleh mengesan tahap oksigen dalam darah