Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Mario Terus Mencari Puteri Peach, Kali Ini Di Dunia Nyata Dengan Lego

Lego dengan tema pop culture adalah perkara biasa. Kita pernah ada Lego bertemakan Volton, Simpson, dan sebagainya. Tapi Lego ini lain sikit ceritany sebab kali ini, Lego dan Nintendo bekerjasama untuk menghasilkan Lego yang boleh berinteraksi dengan pemainnya.

Menurut teaser yang diterbitkan, kelihatan patung karakter Mario daripada Super Mario yang ditampilkan dalam video itu miliki paparan berwarna di bahagian dada, dan badannya. Tambah menarik, ia seakan boleh mengenal pasti jenis permukaan yang disentuhnya.

Semasa bermain, ia boleh mengutip syiling emas, barang power-up, berlawan dengan musuh, dan sebagainya. Lebih menarik, daripada video yang sama juga anda boleh melihat lego-lego yang disusun untuk membina lapangan halangan yang perlu ditempuhi Mario.

Jika DNA Lego diterapkan pada lapangan ini, sudah tentu ia adalah daripada jenis modular dan boleh diperbesar mengikut kesesuaian keadaan. Sekiranya benar, sudah tentu gabungan Lego dan Mario ini berikan pengalaman bermain tanpa had oleh sebab kebolehskalaannya.

Saya juga perasan bahawa di bahagian belakang badan Mario, ada butang Bluetooth. Ia mencadangkan kebolehsambungan permainan ini dengan telefon mungkin untuk menyimpan rekod permainan dan sebagainya.

Itu sajalah maklumat yang boleh diekstrak daripada video teaser. Maklumat yang masih belum ada ialah bila dan berapakah harga apabila mula menembusi pasaran kelak.

BACA  Nintendo Switch edisi Mario hadir dalam warna merah garang