Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 9 Jun, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

1GB percuma PKP: Pengguna TuneTalk perlu daftar sekali dan terima setiap hari

Bermula 1 April, kerajaan telah mengumumkan syarikat telekomunikasi akan memberikan 1GB data percuma kepada setiap pengguna. Bagaimanapun, pelaksanaannya bergantung kepada budi bicara syarikat tersebut.

TuneTalk kini menyatakan semua penggunanya akan diberikan 1GB data percuma setiap hari, bermula dari 1 April hingga tamat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Tetapi pengguna perlu membuat pendaftaran satu kali untuk menerimanya.

Sebelum itu, pengguna TuneTalk perlu memastikan talian mereka aktif. Seperti tawaran sebelum ini, pengguna TuneTalk layak menerima sehingga 20% kredit ekstra jika membuat tambah nilai selewatnya 31 Mac 2020.

Seterusnya, hantar SMS “STAYHOME” ke 2222. Perkara ini hanya perlu dibuat sekali sahaja. Anda akan menerima SMS yang menyatakan pendaftaran berjaya jika sistem menerimanya. Selepas ini, setiap hari anda akan menerima 1 GB data setiap hari sehingga tamat PKP.

Ambil perhatian, 1GB data percuma ini hanya boleh digunakan dari pukul 8 pagi hingga 6 petang sahaja. Data yang tidak habis digunakan akan dibuang dan tidak dibawa ke hadapan. Baki data boleh disemak dengan menghantar SMS “STATUS” ke 2222 atau melalui aplikasi TuneTalk di bawah label ‘Stay Home Bonus‘.

Untuk maklumat lanjut mengenai tawaran ini, layari laman Tune Talk 1GB Stay Home.

BACA  25 dari 5,000 guru dipilih penerima Anugerah Guru Inspirasi McDonald's