Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

3 Model Nova 7 Akan Diperkenalkan Pada 23 April 2020

Selepas Huawei P40, produk seterusnya yang dikhabarkan akan diperkenalkan Huawei ialah keluarga Nova 7. Menurut maklumat, ada tiga model semuanya sedang menanti lampu hijau iaitu Nova 7, Nova 7 SE, dan Nova 7 Pro.

Semua mereka dijadualkan diumumkan kepada khalayak ramai pada 23 April, berdasarkan teaser yang dikeluarkan melalui saluran rasmi. Daripada situ, ada beberapa maklumat yang boleh kita ekstrak berkaitan reka bentuk Nova 7 ini.

Paling ketara adalah keadaan kameranya. Diletakkan dalam bentuk segi empat tepat di penjuru kiri telefon, bolehlah anda simpulkan yang ia mengadaptasikan rekaan Huawei siri P40 yang dilancarkan terlebih dahulu.

Tidak sukar untuk menjangkakan SoC apa yang akan diguna pakai oleh produk-produk ini kerana ia pilihan pemproses Kirin agak terhad. Ramai berspekulasi yang Nova 7 Pro akan gunakan pemproses 990, Nova 7 akan gunakan Kirin 985 manakala Nova 7E akan gunakan Kirin 820.

Huawei Nova 7i adalah Nova 7 pertama di Malaysia

Ini bukanlah ahli Nova 7 yang pertama di Malaysia. Kalau anda masih ingat Huawei Nova 7i mula dijual bermula 14 Februari 2020 yang lalu pada harga RM1,099. Namun, di China, Nova 7i yang ada dalam pasaran buat masa ini masih lagi dalam keluarga Nova 6 dengan nama model Nova 6 SE.

Sumber: GSMArena, GizChina

BACA  Poco X3 akan dilancar dengan lebih meluas, tidak terhad di India