Huawei akan melancarkan P30 Pro New Edition yang masih boleh menggunakan Google

Huawei dilaporkan akan memperkenalkan edisi baru Huawei P30 Pro di Eropah, antara 15 Mei hingga 4 Jun 2020. Seperti P30 Pro sebelum ini, edisi terbaru ini akan memiliki perkhidmatan Google Mobile Services (GMS).

Perkara ini ditemui di laman web Huawei Jerman, menerusi satu promosi terbaru mereka. Di dalam ruangan terma dan syarat promosi tersebut, ia menyatakan:

Promosi ini akan menggandingkan beberapa peranti Huawei, termasuk P30 Pro NEW EDITION dalam satu kempen yang berjalan dari 15 Mei hingga 4 Jun 2020. Bagaimanapun, tiada maklumat tentang apakah perkara baharu pada P30 Pro NEW EDITION ini.

Huawei P30 Pro telah dilancarkan tahun lepas, merupakan peranti flagship terakhir Huawei dilengkapi GMS. Ia dikuasakan oleh cip Kirin 980, empat kamera belakang dengan kerjasama Leica, skrin melengkung di sisi dan bermacam lagi fungsi kelas flagship.

Bukan perkara baharu bagi Huawei memperkenalkan warna baharu untuk peranti mereka yang telah dilancarkan selepas beberapa bulan. Tetapi tidak dapat dipastikan, apakah perbezaan yang akan dibawakan oleh P30 Pro NEW EDITION. Diharapkan, ia bukanlah sekadar warna baharu sahaja.

Sumber: Huawei Central