Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Aug, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Tiga gajet pintar Honor akan dilancarkan selepas Hari Raya

Seperti yang kami jangka sebelum ini, telefon pintar baharu Honor yang akan datang ke Malaysia tidak lama lagi ialah Honor 9X Lite. Tarikh pelancarannya juga telah ditetapkan selepas Hari Raya, pada 27 Mei 2020.

Honor Malaysia juga akan melancarkan dua lagi produk baru mereka di samping Honor 9X Lite. Produk tersebut ialah fon kepala TWS, Honor Magic Earbuds serta penimbang berat, Honor Scale 2. Ia sebagai usaha Honor untuk meluaskan lagi ekosistem produk mereka di Malaysia.

Honor 9X Lite

Dari laman Honor AED, Honor 9X Lite dilihat menyokong penggunaan aplikasi Google. Ini kerana ia menggunakan perkakas lama seperti cip Kirin 710F, RAM 4GB dan storan 128GB. Baterinya dilihat kecil, berkapasiti 3,750mAh dan mengecas melalui mikroUSB. Ia menjalankan sistem operasi EMUI 9.1 berasaskan Android 9.0 Pie.

Kamera belakangnya gabungan kamera utama 48MP F1.8 dan kamera pengesan kedalaman 2MP F2.4. Kamera hadapannya pula 8MP F2.0, terletak di dalam takuk yang agak besar di atas skrin.

Honor Magic EarBuds

Manakala Magic EarBuds adalah fon kepala TWS Honor yang datang dengan penyaring hingar (Noise Cancelling) hibrid. Ia dikatakan memiliki penyaring hingar yang setara atau lebih baik dari Apple AirPods Pro and Sony WF-1000XM3 dalam beberapa situasi.

Dengan sekali pengecasan, ia boleh digunakan sehingga 3.5 jam bermain muzik. Manakala case pengecasnya boleh memberikan sehingga 13 jam masa bermain muzik. Di Eropah, ia telah dijual pada harga EUR129 (~RM614), tetapi pasti harganya di Malaysia kelak lebih murah.

Honor Scale 2

Penimbang berat Honor Scale 2 pula adalah model yagn dikemaskini, dengan rekaan baru. Ia boleh menimbang sehingga 14 jenis komposisi badan seperti berat badan, BMI, peratus lemak, BMR, jisim otot, jisim tulang, peratus air badan dan banyak lagi. Ia juga boleh menyimpan maklumat untuk 50 individu yang berbeza.

BACA  Dua TV Sony Bravia ini mampu tampung isyarat 4K120 Playstation 5 pada harga bermula RM4,299

Honor Scale 2 boleh berhubung dengan telefon pintar menggunakan Bluetooth 4.2 dan WiFi 2.4Ghz. Ia menggunakan tiga bateri AAA untuk dikuasakan. Memandangkan model pertama Honor Scale dijual di Malaysia pada harga RM149, model yang baru ini mungkin akan dikenakan tanda harga yang sama.

Sama-sama kita nantikan majlis pelancaran ketiga-tiga produk baru Honor ini pada 27 Mei.