Kandungan filem dan drama di Dimsum kini boleh dilayari di Huawei Video

Pengguna Huawei kini boleh menikmati kandungan pelbagai drama dan filem Asia daripada aplikasi dan laman web penstriman video on-demand, Dimsum di aplikasi Huawei Video bermula 15 Mei 2020. Akses ini boleh dinikmati oleh pengguna peranti terkini Huawei termasuk P40 dan P40 Pro.

Menurut Ketua Pegawai Pemasaran Dimsum Entertainment, Lam Swee Kim, kerjasama dengan Huawei ini merupakan insiatif pihaknya untuk menjangkau kelompok pengguna telefon pintar yang lebih besar.

Melalui kolaborasi ini, pengguna di Malaysia dan Singapura boleh menonton kandungan drama, filem dan animasi dari Thailand, China, Korea, Jepun, Taiwan, Indonesia dan Singapura secara on-demand hanya di aplikasi video yang sedia ada di peranti Huawei itu.

Pelanggan baharu Dimsum yang mendaftar menerusi Huawei Video juga akan menikmati langganan VIP percuma selama sebulan. Langganan tersebut boleh diperbaharui dengan potongan harga serendah RM 6 untuk pelanggan di Malaysia dan SGD 3 (Singapura). Harga langganan VIP biasa adalah RM 8, penggunaan terhad kepada 2 peranti.

Untuk maklumat lanjut mengenai terma langganan dan informasi, orang ramai boleh ke laman web Dimsum di sini. Bagi pengguna Huawei pula, anda boleh memuat turun aplikasi Huawei Video.

Sementara itu, Huawei turut melancarkan kempen cabutan bertuah, HUAWEI Video-Watch & Win, bermula 27 Mei sehingga 27 Julai 2020.  Menerusi kempen ini pengguna hanya perlu, menonton kandungan yang tersedia dalam aplikasi Huawei Video sekurang-kurangnya selama seminit, untuk berpeluang memenangi hadiah menarik setiap hari.

Pelbagai hadiah yang ditawarkan antaranya:

  • HUAWEI P40 pro
  • MatePad Pro
  • FreeBud 3
  • Pas 3 bulan langganan aplikasi Dimsum
  • eWallet Touch ‘n Go
  • baucar tunai Lazada

Bagi pengguna Huawei yang meminati drama atau filem Asia, kerjasama ini amat menarik buat mereka. Boleh layan macam-macam filem dan drama menarik termasuk yang terbaharu.