Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

PLUS Lantik Putri Jadi Pusat Pertanyaan Sehenti Lebuhraya

Pandemik COVID-19 telah merubah landskap norma kita. Ia memaksa semua orang memanfaat gaya hidup digital terutamanya penggunaan sepenuhnya keupayaan telefon pintar yang ada dalam tangan.

Di pihak pengendali lebuhraya terpanjang Malaysia, PLUS, telah mengumumkan servis baharu dalam APP PLUS iaitu chatbot yang dinamakan Putri. Anda boleh mendapatkan maklumat terkini tentang banyak perkara hanya dengan bersembang dengan chatbot ini.

Antara maklumat yang boleh dikongsikan Putri kepada anda adalah seperti:

  • Kadar tol
  • Info trafik
  • Maklumat PLUSMiles
  • Kemudah Lebuhraya dan Produk
  • Promosi dan Acara

Putri boleh mula digunakan dalam aplikasi PLUS yang boleh anda muat turun di Android dan iOS. Buat pengguna sedia ada, pastikan APP PLUS anda adalah yang terkini.

Disebalik Putri adalah teknologi kecerdasan buatan dan pembelajaran mesin yang kini mengambil alih lebih 70% panggilan masuk di Pusat Pemantauan Trafik PLUS. Kebanyakkan panggilan ini hanya meminta maklumat tentang keadaan trafik lebuh raya.

Kehadiran Putri boleh meringankan kerja pegawai PLUS di pusat pemantauan agar mereka boleh fokuskan sumber yang ada terhadap pengendalian kecemasan di atas jalan raya.

Sumber: PLUS

BACA  GoPro Hero 9: Apa bezanya dengan Hero 8?