Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Set Lego Nintendo ini ada TV dengan paparan bergerak

Peminat Lego dan Nintendo sekalian, anda ada satu lagi set yang boleh ditambah masuk ke koleksi Lego Mario anda. Kali ini ialah replika Nintendo Entertainment System dalam bentuk Lego. Menariknya adalah set ini serasi dengan Lego Mario yang sudah diumumakn awal dulu. Serasi daripada segi ia boleh berinteraksi antara satu sama lain.

Set replika NES ini terdiri daripada sebuah TV beserta konsol permainan dengan 1 pad kawalan. Ada satu ciri unik pada TV tersebut. Kalau anda perhatikan di bahagian kanan TV ada engkol yang boleh dipulas.

Apabila dipulas, bahagian ‘paparan’ TV ini akan bergerak seperti ada yang sedang mengawal karakter Mario. Di bahagian atas TV pula ada slot untuk anda letakkan patung Mario daripada set dan ia akan keluarkan kesan bunyi dan muzik latar apabila engkol dipulaskan.

Untuk menyiapkan set ini, sebanyak 2,646 keping Lego perlu anda kendalikan. Katrijnya juga boleh dibawa keluar daripada konsol untuk jadikannya lebih realistik.

Set Lego NES ini akan dijual pada 1 Ogos 2020, hari yang sama set Super Mario Legi dijual. Tanda harga yang dimilikinya adalah USD230 (~RM980). Setakat ini, tiada maklumat tentang penjualannya di Malaysia.

Layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.

BACA  Talian Celcom terganggu di beberapa kawasan, dijangka pulih pukul 5 petang