Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Superman pilih AMD Ryzen 9 3900X untuk kuasakan desktopnya

Covid-19 telah menyebabkan satu fenomena baru tercetus. Yang saya perasan ramai selebriti mula membeli set komputer untuk bermain game dan pada masa yang sama berstrim secara langsung. Henry Cavill, pelakon yang terkenal memegang watak Superman, seperti tak terkecuali mengikut trend semasa apabila berkongsikan video dia membina PC sendiri.

Menariknya, kelihatan dia memilih untuk bersama kem AMD untuk CPU-nya. Untuk lebih spesifik, jenis CPU binaan tersebut boleh dilihat pada halaman bios. Ia diperkasa Ryzen 3900X yang ada 12 teras dan 24 threads.

Cip sekuasa itu perlukan penyejuk yang sepadan. Untuk tujuan tersebut, beliau dilihat memasang Kraken Z73, penyejuk semua dalam satu yang ada 3 kipas 360mm.

Bersama-sama dengan CPU tersebut, ia gunakan RAM seluas 32GB DDR4 berkelajuan 2.133Ghz. Kesemuanya diletakkan atas papan utama ROG Strix X570-F dengan fungsi RGB.

Bahagian yang paling mahal desktop ini sudah tentu GPU-nya. Menggalas semua beban gaming si Superman ini ialah sekeping ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC yang ada 11GB GDDR6. Harganya di Lazada dan Shopee sekurang-kurangnya RM6,500.

BACA  Jam pintar pertama Vivo bakal dilancarkan hujung bulan ini