Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Skim pemilikan kereta pertama Proton beri manfaat kepada graduan baru

Graduan yang baru saja memasuki alam pekerjaan tentu dapati sukar untuk miliki kenderaan. Bukan saja gaji permulaan yang rendah, malahan proses dokumentasi seperti 3 bulan bukti pendapatan mungkin menyebabkan proses miliki kereta pertama menjadi sukar.

Itulah cabaran yang ingin dirungkaikan oleh Proton Commerce Sdn. Bhd. (PCSB), syarikat Kerjasama antara Proton Edar dengan bank CIMB.

Kempen terbaru PSCB ini miliki objektif untuk memudahkan proses pemilikan kereta golongan graduan segar ini melalui perkhidmatan Sewa Beli (Hire Purchase). Antara yang dipermudah adalah peminjam cuma perlu tunjukkan bukti mereka miliki pekerjaan ataupun 1 bulan slip gaji sahaja.

Antara syarat lain adalah seperti mereka perlulah:

  • Miliki kelulusan sekurang-kurangnya diploma
  • Berumur antara 18 hingga 30 tahun
  • Gaji minimum RM1,500

Harga kereta Proton sehingga 31 Disember 2020

Kadar pinjaman serendah 2.98% p.a adalah yang terendah dalam segmen itu menurut PCSB. Kempen ini akan berlangsung sehingga 31 Disember 2020 dan anda turut boleh menikmati faedah pengecualian cukai pembelian kereta.

Contohnya, harga Proton Saga turut sehingga RM500 manakala Proton Iris sehingga RM800. Untuk kereta lebih besar, Proton Persona kini sehingga RM900 lebih murah dan X70 sehingga RM7000 lebih murah.

Layari laman rasmi promosi untuk maklumat lanjut.

BACA  Air mentah Selangor tercemar, jangkakan gangguan bekalan