Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Microsoft Office jenis lesen kekal dijadualkan pelancarannya seawal Julai 2021

Buat pengguna Microsoft Office, tentu ada tahu ada dua jenis Office boleh anda gunakan. Satu yang jenis “beli sekali, guna selamanya” dan satu lagi adalah jenis langganan Office 365. Versi lesen kekal ini kali terakhir dilancarkan dalam tahun 2018 iaitu Office 2019.

Kalau anda pengguna Office berlesen kekal, ada satu berita baik untuk anda. Ada pengguna yang tajam matanya mengesan yang dalam salah satu utusan dalam saluran rasmi Microsoft, pihak mereka ada mengesahkan yang akan ada Office lesen kekal dijadualkan dilancarkan.

Selain pengesahan versi bari Office, satu lagi maklumat penting adalah ia akan hadir untuk kedua-dua platform Windows dan Mac dalam separuh dua tahun 2021 (Ogos – Disember).

Sebelum ini, ramai mengatakan yang Office versi ini akan tamat pada versi 2019 kerana Microsoft ingin tumpukan pada Office 365 yang menggunakan model langganan.

Dalam tahun 2017, perolehan daripada Office 365 telahpun melangkaui versi Office yang biasa. Ia menjelaskan kenapa Microsoft tidak menumpukan sangat pada versi dengan lesen kekal ini.

Sumber

BACA  Celcom gantung pengedar yang terlibat dalam pendaftaran palsu SIM prabayar