Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Dec, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Video parodi Maxis beri petunjuk kedatangan iPhone 12

Apple akan melancarkan siri iPhone 12 mereka minggu ini dan kita boleh menjangkakan ia akan tiba ke Malaysia selepas itu. Perkara ini seperti disahkan oleh Maxis apabila mereka telahmemuat naik video petunjuk mengenai iPhone 12 dan menyatakan tempahan awal akan dibuka tidak lama lagi.

Dalam video tersebut, Maxis sebenarnya tidak tidak menyatakan secara terus, tetapi ia lebih kepada video parodi mengenai iPhone 12. Video itu bertajuk “12 – Speed has arrived” dan dimuat naik di saluran YouTube mereka. Ia menampilkan “Jim Book”, yang menerangkan tentang “12” baru yang akan datang.

Video itu turut memberi petunjuk tentang 4 model baru, iaitu 12 Mini, 12, 12 Max dan 12 MoreMax. 12 yang baru ini juga akan datang dalam pelbagai pilihan warna.

Seperti yang digembar-gemburkan sebelum ini, video ini menjelaskan bahawa pengecas dan fon kepala tidak terdapat di dalam kotak. Selain itu, telefon 12 ini juga kalis air dan ada pengecaman wajah, serta pengimbas LiDAR dan mod malam di kamera.

Dengan petunjuk lebih awal dari pelancaran, ini menunjukkan bahawa tempahan awal iPhone 12 akan tiba di Malaysia tidak lama lagi. iPhone 11 tahun lepas, mula dijual di Malaysia seminggu selepas gelombang pertama jualan di negara seperti Amerika Syarikat, Australian dan Singapura. Ia adalah tempoh terpantas iPhone mula dijual di Malaysia.

Menurut kebiasaan, Apple akan mula menjual iPhone dua minggu selepas pelancarannya. Untuk pelancaran pada 14 Oktober, tempahan terawal gelombang pertama akan bermula pada 16 Oktober dan jualan pertama pada 23 Oktober. Jika Apple menggunakan cara yang sama seperti tahun lepas, kita boleh melihat iPhone 12 dijual di Malaysia pada penghujung bulan Oktober.

BACA  TNB akan pasang 1.5 juta Smart Meter untuk pengguna Melaka & Lembah Klang sebelum 2021

Majlis pelancaran produk baru Apple akan diadakan pada hari Rabu ini, pukul 1 pagi waktu Malaysia. Semua perkara pasti akan diketahui pada majlis tersebut.