Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

Google ambil alih Fitbit, namun data kesihatan pengguna tetap dilindungi

Fitbit, syarikat pengeluar produk elektronik kecergasan kini secara rasmi menjadi sebahagian daripada Google. Mereka menekankan bahawa gabungan ini tidak akan mendedahkan privasi pengguna, malah ia akan memberikan sesuatu yang baik kepada pelanggan Fitbit.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Fitbit, James Park, apabila Fitbit menjadi sebahagian daripada keluarga Google, mereka akan dapat berinovasi dengan lebih pantas dan memberikan lebih banyak pilihan produk.

Mereka juga akan terus memberi inspirasi dan motivasi kepada pengguna untuk mendapat kesihatan yang lebih baik, dengan mencipta produk yang sentiasa menyokong keperluan kesihatan pengguna.

Perlindungan privasi pengguna

Fitibit tetap akan menjaga privasi dan memastikan data pengguna adalah selamat. Hal ini kerana, Google hanya mengutamakan peranti Fitbit bukanlah data pengguna.

Menurut Rick Osterloh, Naib Presiden Kanan Google, dia berkata Google akan menyerahkan pilihan kepada pengguna Fitbit sama ada mahu menyambungkan akaun Fitbit ke perkhidmatan pihak ketiga atau tidak. Ia bermaksud, Google tidak akan mengawal pengguna untuk melakukan keputusan.

Selain itu, pihak Google juga akan melindungi privasi pengguna Fitbit. Telah disahkan bahawa, data kesihatan dan kesejahteraan pengguna Fitbit tidak akan digunakan untuk sebarang iklan di Google.

Google juga akan mengekalkan akses Fitbit ke Android API yang membolehkan peranti seperti jam tangan pintar untuk beroperasi dengan telefon pintar Android.

[Sumber: Fitbit, Google]

BACA  Carian Google akan lebih mudah difahami dengan ciri baru 'About This Result'