Khairy Jamaluddin aktif di TikTok menentang anti vaksin

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Khairy Jamaluddin dilihat mula aktif di aplikasi TikTok sejak 3 hari lalu. Sehingga hari ini, sudah 6 video di muat naik dan semua video tersebut mempunyai kandungan berkaitan vaksin Covid-19.

Melalui video pertamanya, beliau yang juga Menteri Penyelaras Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan menyeru semua pihak, khususnya antivaksin supaya segera mendaftar bagi mendapatkan suntikan itu.

Beliau turut meyakinkan penonton bahawa vaksin yang dibekalkan adalah selamat dan menjadi penyelesaian kepada pandemik yang melanda dunia ketika ini. Sehingga kini, video yang di beri kapsyen A message to the anti-vaxxers itu sudah ditonton oleh 97.5 ribu orang.

Dalam salah satu videonya juga, beliau ada menceritakan sedikit tentang ketibaan vaksin Sputnik V di Malaysia. Menurutnya, vaksin Sputnik yang dihasilkan di Rusia itu masih belum diluluskan untuk memasuki Malaysia dan ia masih dalam penilaian.

Usaha YB Khairy ini dilihat dapat membuka minda masyarakat untuk memahami tentang kepetingan vaksin Covid-19 dengan lebih mendalam. Anda boleh ikutinya di sini untuk mendapatkan maklumat tambahan mengenai vaksin.

Sehingga hari ini, akaun TikTok itu sudah mempunyai 4123 pengikut dan 8071 jumlah likes. Video TikTok beliau yang lain boleh ditonton di bawah ini.

@khairykj

Register now so that when your turn arrives and you are ready, you can get vaccinated ?#covidvaccine #vaccine #fyp #malaysiatiktok

♬ Vaccine – OLAF

[Sumber: BH]