Ezviz ada CCTV yang diperkasa bateri yang mampu tahan setahun lamanya

Sekiranya anda mencari sebuah CCTV yang mudah dipasang untuk kegunaan rumah, Ezviz BC1 ialah kamera keselamatan yang ada bateri cukup untuk operasi selama 1 tahun. Disebabkan ia mengugnakan tenaga bateri, gajet ini bebas kabel.

Berikut adalah harga Ezviz BC1:

  • 1 kamera + 1 pusat kawalan – RM549
  • 2 kamera + 1 pusat kawalan – RM879
  • 3 kamera + 1 pusat kawalan – RM1,229

Ciri paling menonjol padanya ialah bateri 12,900mAh yang katanya boleh berikan waktu penggunaan sehingga 1 tahun. Namun, berikut adalah parameter yang mereka gunakan untuk capai hayat sebegitu panjang:

  • Purata guna selama 5 minit sehari
  • Kamera diaktifkan 200 saat setiap hari
  • Live viewing selama 100 saat.

Daripada sudut spesifikasi, Ezviz BC1 hadir dengan sensor CMOS 2MP sebesar 1/2.8”. Ia boleh merakam video FHD sehingga 30fps. Apabila merakam video, ia menggunakan teknologi pemampatan video H.265 yang baharu untuk mengoptimumkan penggunaan ruang penyimpanan.

Unit kamera berhubung dengan pusat kawalan secara Wi-Fi dan semua suapan data video dihantar secara wayarles utuk direkod kedalam mikro-SD yang mampu ditampung sehingga 256GB luasnya.

Selain merakam video, kamera ini juga ada spaker dan mikrofon untuk komunikasi dua hala.

Daripada sudut ketahanan, pengeluarnya mengatakan yang uni kamera ada ketahanan debu dan air pada IP66.

Ada sejumlah fungsi pintar ada pada Ezviz BC1. Contohnya, fungsi mencetuskan notifikasi apabila terdapat pergerakan di dalam sudut pandang kamera. Dua unit lampu limpah pada kamera boleh membantunya melihat dalam gelap apabila perlu.

Anda boleh layari laman rasmi produk untuk maklumat lanjut.