fbpx

Maxis membuang iPhone dari program Zerolution

Telefon pintar terbaru Apple, iPhone X akan tiba di pesisir pantai Malaysia tidak lama lagi. Disebabkan harganya yang terlampau iaitu lebih RM5,000, subsidi bersama kontrak telco pasti menjadi pilihan ramai.

Tetapi jika anda mahu mendapatkan iPhone X melalui program tanpa bayaran pendahuluan Maxis Zerolution, nampaknya terpaksa melupakan hasrat tersebut.

Maxis di laman webnya mengumumkan penghentian semua model iPhone dari program Zerolution berkuatkuasa serta merta. Pelanggan baru masih ada pilihan model lain berasaskan Android untuk program Zerolution seperti Galaxy Note8, Huawei Mate 10 dan Oppo R9s.

Bagi pelanggan yang sedang melanggan Zerolution dengan iPhone, mereka masih boleh bertukar ke iPhone baru selepas tamat tempoh langganan 12 bulan.

Tetapi pelanggan Maxis masih berpeluang mendapatkan iPhone dengan harga subsidi melalui kontrak biasa. Dengan kontrak biasa, pelanggan akan terikat selama 24 bulan dan perlu membuat bayaran pendahuluan yang agak tinggi sebelum dapat memiliki iPhone yang baru.

Persoalannya sekarang, adakah anda akan membuat tempahan iPhone X pada hari Jumaat ini?

[Sumber: Maxis]

BACA  Dapatkan iPhone 11, iPhone 11 Pro, dan iPhone 11 Pro Max di Digi Store Pada 27 September 2019