Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKPP dijangka tamat dalam

HARI

PKPP dijangka ditamatkan pada 31 Mac, 2021

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

ASUS ZenFone Max Plus Adalah Yang Termurah Dalam Kelasnya

Seperti yang diwar-warkan, Asus hari ini melancarkan secara rasmi telefon ZenFone Max Plus (M1). Asus turut memaklumkan ZenFone Max kini adalah satu siri telefon yang tersendiri dan bukan lagi dalam keluarga ZenFone seperti sebelum ini.

Melihat pada spesifikasi, ia boleh diletakkan dalam kalangan telefon bajet kelas atas seperti Xiaomi Mi A1, OPPO F5 Youth, Huawei Nova 21, dan vivo V7 kerana harga yang diberikan adalah antara yang termurah dalam kelasnya.

Sungguhpun memiliki profil badan yang langsing, paparan yang dimilikinya agak besar. Ia diberikan panel 18:9 selluas 5.7″ dengan resolusi HD+ (1440 × 720)

Pada papan utama, anda akan menemui cip MediaTek MT6750T yang bergandingan bersama RAM sebesar 4GB dan storan 32GB. Terdapat slot khas untuk meluaskan storan melalui kad SD dan ia tidak menganggu mana-mana slot kad SIM yang lain. Maka, anda boleh menggunakan 2 kad SIM berasma 1 kad SD sekali gus.

Pada bahagian mengimejan, ZenFone Max Plus menggunakan konfigurasi dwikamera belakang dengan kamera sekundernya ada sensor 8MP bersudut pandang 120darjah seperti sudut pandang sebuah kamera aksi. Penembak gambar utama pula adalah kamera 16MP dengan apertur F2.0. Kamera yang sama turut menghiasi bahagian depan telefon ini.

Sekeping bateri sebesar 4,130mAh dipadatkan dalam badan telefon ini yang pastinya menjanjikan waktu penggunaan yang panjang.

Tempahan ASUS ZenFone Max Plus akan dibuka bermula 14 hingga 19 Disember 2017. Harga rasmi telefon ini adalah RM899 tetapi anda boleh membelinya pada harga RM699 jika anda bawa telefon usang anda untuk dituker beli di pengedar sah telefon ASUS.

  • Tempahan di Lazada – pautan
  • Senarai kedai yang menawarkan rebat – pautan
  • Maklumat lanjut tempahan Asus ZenFone Max Plus – pautan
BACA  Gigabyte Vision Drive 1TB, storan SSD luaran tahan lasak tahap tentera