Jumlah hari semenjak PKP dilaksanakan

HARI

PKP bermula pada: 18 Mac, 2020

PKP dijangka tamat dalam

HARI

PKP dijangka ditamatkan pada 14 Apr, 2020

Ikuti liputan COVID‑19 kami di sini

NVIDIA BFGD standard baru monitor gaming gergasi 65-inci

NVIDIA turut sama memeriahkan pameran CES 2018 apabila mengumumkan standard monitor gaming bersaiz mega, yang dipanggil Big Format Gaming Display atau BFGD. Ia mensasarkan kepada penggemar permainan video yang mahukan paparan besar 4K yang lancar.

Tiga jenama telah memperkenalkan monitor yang menepati standard NVIDIA BFGD ini iaitu ACER, ASUS dan HP. Ciri-ciri yang diterapkan dalam monitor BFGD ini adalah seperti:

  • Saiz skrin 65-inci
  • Menjalankan resolusi 4K pada kadar 120Hz
  • Memiliki teknologi G-SYNC
  • Paparan HDR dengan kecerahan 1000nit
  • NVIDIA SHIELD terbina di dalam

NVIDIA telah mendapatkan kerjasama dari pengeluar panel skrin AU Optronics, bagi menghasilkan panel yang menyokong resolusi 4K 3440×1440, 120Hz, HDR serta G-SYNC. Sudah pasti, kad grafik berkuasa tinggi juga diperlukan untuk memaksimakan kebolehan monitor BFGD ini. NVIDIA mengesyorkan kad grafik berasaskan GeForce GTX 1080 Ti untuk digunakan.

NVIDIA SHIELD pula membolehkan kandungan internet seperti Netflix, Amazon Video and YouTube dimainkan pada resolusi 4K, serta akses ke NVIDIA GameStream dan pelbagai aplikasi Android.

Acer Predator 65, ASUS ROG SWIFT PG65 dan HP OMEN X 65 belum diumumkan lagi tarikh dan harga jualannya. Dijangka ia akan berada di pasaran sekitar lewat tahun ini.

Untuk maklumat lanjut, layari laman pengumuman Acer Predator 65, ASUS ROG SWIFT PG65 dan HP OMEN X 65. Penerangan NVIDIA tentang monitor BFGD pula boleh didapati di sini.

[Sumber: NVIDIA]

BACA  Kenapa KKM Kata Yang Kit Ujian COVID-19 MyEG Palsu, Sedangkan Penjualnya Katakan Tak?