Celcom KidSafe menjaga keselamatan Pusat Internet 1Malaysia

Celcom sebelum ini telah memperkenalkan program ‘Parents Unite for Online Safety’ yang memberikan ibubapa kawalan terhadap penggunaan internet anak-anak mereka, menerusi aplikasi KidSafe. Kini Celcom meluaskan program ini ke Pusat Internet 1Malaysia (PI1M) di seluruh negara.

Sebanyak 175 PI1M di bawah kelolaan Celcom terlibat dalam program ini. Celcom mendapat kerjasama dari rakan programnya iaitu Brainy Bunch International Islamic Montessori, Protect and Save the Children, dan ‘Malaysians Against Pornography‘ oleh Kumpulan Wanita IKRAM, untuk menyebar luaskan program ini.

Program yang membawa mesej kesedaran tentang keselamatan online ini sejajar dengan aspirasi Transformasi Nasional 2050 (TN50). Kerana itu Menteri Belia dan Sukan, Yang Berhormat Brigadier General Khairy Jamaluddin, berbesar hati merasmikan fasa baru inisiatif tersebut di Menara Celcom hari ini.

Beliau memuji usaha Celcom dalam menyokong salah satu aspirasi TN50, iaitu Teknologi dan Keterhubungan. CEO Celcom Axiata, Michael Kuehner membalas, Celcom menyedari kadar kes berkaitan siber semakin meningkat, dan dengan berbesar hati menyokong inisiatif ini sebagai Tanggungjawab Korporat mereka.

Untuk mengenali program KidSafe dengan lebih lanjut, layari pautan www.celcom.com.my/personal/services/kidsafe.