Wiko Tommy3 Gayakan Paparan 18:9 Pada Harga Kurang Daripada RM330

Wiko sedia terkenal dengan tawaran pelbagai telefon dalam kelas permulaan hingga pertengahan pada harga yang menarik. Terbaru, mereka mengemas kini tawaran itu dengan penyertaan Tommy3.

Wiko Tommy3 adalah sebuah telefon dengan spesifikasi asas yang dilengkapi skrin 18:9. Pada harga RM329, adalah antara telefon 18:9 termurah dalam pasaran setakat ini selain Redmi 5.

Untuk spesifikasi, anda tak boleh mengharapkan bulan dan bintang pada telefon ini. Tapi ia mencukupi untuk menjalankan tugas sebagai sebuah telefon.

Ia diperkasa cip sepantas 1.3GHz beserta RAM seluas 1GB. Untuk storan anda menerima ruang seluas 1GB beserta storan 16GB. Terdapat 1 slot mikro-SD untuk meluaskan storan.

Paparannya seluas 5.45″ menjadikan telefon ini sesuai dijadikan alat navigasi dalam kereta khususnya untuk pemandu Uber dan Grab.

Ia boleh memegang 2 kad SIM serentak dan menyokong sambungan LTE.

Untuk pengimejan, anda boleh menemui kamera belakang 8MP sambil ditemani kamera selfie 5MP lengkap bersama flash LED.

Jika anda ingin sebuah telefon berspesifikasi asas, anda mungkin boleh menoleh pada Nokia 1. Sebab saya mencadangkannya adalah ia menjalankan Android 8 Oreo (Go Edition) yang memang dioptimumkan untuk peranti berspesifikasi sangat asas.

Saya telah mencubanya di Barcelona tempoh hari dan ia sangat lancar dan berbaloi untuk dimiliki.

Jika anda berminat dengan Wiko Tommy3, layari laman Facebook ataupun laman rasmi mereka. Ia boleh mula dibeli 5 Mac ini.

[Sumber: Amanz]

BACA  Dapatkan Casing Marvel percuma dengan Galaxy S10