Kad mikroSD WD Purple ini sesuai untuk menjaga keselamatan anda

Zaman yang kian mencabar kini, membuatkan ramai cuba memasang pelbagai jenis alat keselamatan di sekitar mereka. Antara yang popular seperti kamera CCTV, atau dash-cam di kereta.

Disebabkan itu, Western Digital (WD) telah mencipta storan yang direka khusus untuk kegunaan rakaman video jangka panjang. Ia digelar siri Purple. Sebelum ini hanya terdapat dalam bentuk cakera keras, hari ini ia tiba dalam bentuk kad mikroSD.

Kad ini diperkenalkan dalam dua saiz, 32GB dan 64GB. Ia diiktiraf dengan Speed Class 10 serta UHS Speed Class 1, dengan kelajuan membaca berjujukan sehingga 80Mb/s dan kelajuan menulis berjujukan sehingga 50MB/s.

Kad mikroSD WD Purple ini menyokong sehingga 1000 kitaran PE dengan rating ketahanan sehingga 64 TBW (Terabyte Ditulis) untuk storan 64GB dan 32 TBW untuk storan 32GB. Ia juga boleh beroperasi dalam suhu di antara -25°C hingga 85°C.

WD telah pun mula menjual kad mikroSD ini di pasaran Malaysia, dengan harga RM99 untuk 32GB dan RM159 untuk 64GB. Ia datang dengan jaminan selama 2 tahun. Ia juga akan dijual dalam satu unit serta 25-unit.

Lebih banyak info boleh didapati dengan melayari laman produk WD Purple MicroSD.

BACA  TM cadang beberapa cara selesaikan masalah akses permainan video di Unifi