Asus Zenfone Live L1 Yang Menjalankan Android Oreo Go Edition Diumumkan Di Indonesia

Android Oreo Go Edition adalah cabang kepada sistem operasi Android 8 Oreo. Ia dibangunkan khas untuk dijalankan oleh telefon berspesifikasi rendah terutamanya yang memiliki RAM 1GB kebawah. Terbaru, Asus ZenFone Live L1 adalah telefon ber-Android Go Edition pertama daripada mereka dan ia diperkenalkan di Indonesia.

Ditujukan khas kepada golongan pengguna yang berbajet terhad dan tidak menggunakan telefon untuk tugasan berat, spesifikasi yang dimilikinya memang cocok untuk tujuan tersebut.

Anda akan menerima sebuah telefon dengan ciri-ciri seperti:

  • Skrin 720p 18:9 sebesar 5.45″
  • Menggunakan CPU Snapdragon 425
  • Memiliki RAM sebesar 1GB
  • Storan sebesar 16GB yang boleh diperluas
  • Bateri berkapasiti 3,000mAh

Sungguhpun terletak dalam kategori bajet, ia masih memeiliki kamera yang kompeten. Untuk kamera belakang, ia diberikan sensor sebesar 13MP manakala kamera swafoto menerima sensor sebesar 5MP.

ASUS Indonesia masih belum mengumumkan berapakah harga telefon ini tetapi ia akan dijual di sana pada 17 Mei 2018. Untuk perspektif, Nokia 1 yang memiliki spesifikasi hampir setara dijual di Malaysia pada harga RM339.

Jika anda tidak mahu menggunakan Go Edition, Asus turut melancarkan telefon yang sama tetapi menjalankan ZenUI dan memiliki RAM 2GB.

[Sumber: gadgetren]

BACA  Harga Honor 20 Pro di Malaysia mungkin di atas paras RM2000