fbpx

Pengganti BlackBerry KEYone nampaknya adalah KEY2

Teka-teki nama baru untuk pengganti telefon flagship dari BlackBerry sudah hampir disahkan. Malah, tarikh dan lokasi pelancarannya juga diumumkan.

BlackBerry Mobile menerusi twitternya telah berkongsi sebuah gambar yang memaklumkan pelancaran BlackBerry KEY2 akan diadakan di New York, pada 7 Jun 2018. Dalam tweet tersebut, mereka turut meletakkan ikon kunci, nombor 2 serta dua mata.

Ikon kunci dan nombor dua itu pastinya merujuk kepada namanya, KEY2. Tetapi dua mata pula, kami rasakan ia memberi tahu tentang kamera. Seperti yang dimaklumkan sebelum ini, KEY2 mungkin akan datang dengan dwi-lensa kamera belakang.

Sebulan yang lepas, gambar sebuah telefon BlackBerry terdedah di internet. Menggunakan kod nama Athena, iamemiliki rupa yang sangat serupa dengan KEYone. Melainkan di satu tempat, kamera belakangnya memiliki dua lensa.

Lain-lain perkara seperti papan kekunci fizikal dan bahagian belakang bertekstur masih sama. Sudah pasti ia juga masih menggunakan sistem operasi Android. Pengimbas capjari juga dilihat masih dikekalkan di dalam kekunci space.

Masih adakah peminat papan kekunci fizikal di luar sana? Jika tidak pun, BlackBerry masih lagi pengeluar peranti dengan sistem keselamatan terbaik untuk dimiliki.

[Sumber: BlackBerryMobile]

BACA  Samsung umum Galaxy S10 Lite dan Galaxy Note 10 Lite - apa kekurangannya?